Iedereen een chef met de gerechten van Marley Spoon

Een van de leuke dingen aan foodblogger zijn is dat je soms nieuwe dingen mag uitproberen. Zo kreeg ik laatst een heel aardig mailtje van Marley Spoon, nieuw in Nederland. Of ik hun gerechten eens wilde uitproberen. Maar natuurlijk!

Marley Spoon staat voor passie voor koken en lekker eten, met verse en verantwoorde ingrediënten. Elke week vind je 7 nieuwe gerechten op de site. Al bladerend door de mooie foto’s kreeg ik gelijk trek. Het weekmenu wordt door chefkoks samengesteld, die met veel plezier experimenteren met nieuwe combinaties en smaken. Op de site zie je in een oogopslag of een gerecht makkelijk of moeilijk is, en of het bijvoorbeeld geschikt is voor vegetariërs of mensen met een allergie (fijn!).

Het was lastig kiezen uit al dat lekkers, maar ik ging uiteindelijk voor de vegetarische conchiglioni (een pastasoort, gezien de naam van mijn blog toch wel een must ;)) en de varkenshaas in chili-cacao marinade met polenta en sinaasappelworteltjes. Vooral die laatste leek me een hele spannende combi van ingrediënten. Ik kreeg een mail dat de foodbox vrijdag rond 16.50 uur zou komen en zowaar, om 16.53 uur stond er een grote doos van Marley Spoon in mijn keuken. Yeah!

collageHet koken was een feestje en wat fijn om geen boodschappen te hoeven doen. De ingrediënten waren lekker vers en leuk verpakt in schattige mini-verpakkingen. Er zat zelfs een handgeschreven briefje bij, cute!. Ik heb alles vrolijk uitgestald op mijn aanrecht, en met de duidelijke receptenkaart ernaast was het koken een fluitje van een cent. Nadat ik alle stappen had doorlopen, leek het eindresultaat ook daadwerkelijk op het plaatje van Marley Spoon :).

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het eten heerlijk smaakte. Het was fijn om even uit mijn comfort-zone qua koken te stappen, en de gemaksfactor is ook echt iets voor mij. Met twee kleine kindjes kom ik er niet vaak meer aan toe om uitgebreid in kookboeken te bladeren en allerlei winkels af te gaan. Nu had ik met een druk op de knop alles geregeld, ik hoefde het alleen nog maar klaar te maken. En laat ik dat nou net het leukste vinden :)

Benieuwd geworden? Je kunt de foodboxen bestellen via http://www.marleyspoon.nl.

 

Meer

Leave a Reply